Foto: Benny Lindberg/SVT

Man död i arbetsplatsolycka på SSAB

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern omkom efter att ha klämts fast uppe på en travers inne på SSAB:s område i Luleå.

Mannen var anställd av SSAB och ska ha arbetat med besiktning uppe på en travers då olyckan skedde. Larmet kom till SOS Alarm strax efter 14 på onsdagen och polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen där mannen var fastklämd. Med hjälp av en skylift på SSAB kunde Räddningstjänsten ta loss mannen men han konstaterades avliden.

– Det är med stor sorg som vi meddelar att en av våra anställda idag har avlidit i en arbetsplatsolycka. Våra tankar går i första hand till den omkomnes familj.  Vi tar det här mycket allvarligt, säger produktion- och platschef Nils Edberg på SSAB i Luleå.

Omkom i arbetsplatsolycka på SSAB i Luleå

Under torsdagen kommer SSAB och polisen att hålla en presskonferens. SSAB skriver i ett pressmeddelande att man nu samarbetar med polisen för att utreda hur olyckan gått till. Även Arbetsmiljöverket har kopplats in. Polisens tekniker har genomfört en teknisk undersökning.

Olyckan rubriceras i nuläget som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka.

– Det här handlar om en mycket allvarlig arbetsplatsolycka, säger Mikael Norén, vakthavande befäl vid norrbottenspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omkom i arbetsplatsolycka på SSAB i Luleå

Mer i ämnet