Trafikolyckan ska ha inträffat på torsdagskvällen, i närheten av Trångforsbron. Foto: SVT Grafik

Fem ungdomar i bilolycka i Boden – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En bil med fem personer i, mellan 16 och 19 år gamla, körde in i en transformatorstation på väg 365 i Trångfors i Bodens kommun på torsdagskvällen.

Larmet kom in klockan 20:11 till SOS Alarm. Räddningstjänsten, fem ambulanser och polis åkte ut till platsen. Olyckan inträffade i närheten av Trångforsbron.

Alla personer fördes till Sunderby sjukhus för vård. Tre av dem vårdas på intensivvårdsavdelningen, varav två för lindriga skador och en för allvarliga skador.

– De har kört in i en transformatorstation. Sedan är det lite skog däromkring så på något vis har de kört in i ett träd, säger Frida Klarin, inre befäl.

Hög hastighet

I samband med olyckan fick delar av Trångfors elavbrott.

– Bodens Energi är där och jobbar med det nu då någonting gick sönder vid olyckan, säger Frida Klarin, inre befäl.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats då vittnesuppgifter beskriver att bilen framförts i hög hastighet innan olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.