Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar festivalarrangören Robin Lindquist vad som är unikt inför årets folkfest i Luleå. Foto: Erica Larsson/SVT

Festivalyra i Luleå efter år av tystnad – men svårt att hitta personal

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag blir det festival i Luleå igen efter ett långt uppehåll. Och det rustas för fullt i staden när festen drar igång i morgon – men det har varit tufft att hitta personal.

Arrangörerna till Putte i parken, som festivalen heter, tog över efter Luleå Hamnfestival men fick ställa in förra året på grund av pandemin.

Festivalen arrangeras vid Strand-parkeringen, där artister som Fricky, Hurula och Maxida Märak kommer uppträda.

Svårt att hitta personal

Men arrangörerna har brottats med en stor utmaning att hitta personal till arrangemanget.

– Alltså vi har haft problem med att få tag på personal eftersom det är så många som har slutat i eventbranchen. Det har varit en stor utmaning för oss och det tror jag det är för branschen i hela landet, säger Robin Lindquist, projektledare för Putte i Parken i Luleå.

Hoppas på ihållande solsken

Men trots utmaningarna verkar alltså festivalen bli av.

– Nu hoppas vi bara att solen ska fortsätta skina och att vi får många glada besökare som tar hand om varandra och får roligt, säger Robin Lindquist.

I videon berättar festivalarrangören vad som är unikt för årets folkfest i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.