midnattssol Foto: svt

Fint tv-pris kan ge glans till Filmpool Nord

Uppdaterad
Publicerad

Filmpool Nord har samproducerat två dramaserier i Norrbotten som nu är nomierade till Kristallen 2017.– Det är helt otroligt! Man får nypa sig i armen, säger Susann Jonsson, vd Filmpool Nord.

Det är dramaserierna Midnattssol och Rebecka Martinsson som är nominerade samtidigt till Kristallen, det prestigefyllda svenska tv-priset.

– Att överhuvudtaget bli nominerad till Kristallen är ett kvalitetskriterium, säger Susann Jonsson.

Har Filmpool Nord varit nominerad tidigare till Kristallen?

– Nej, det är första gången. För några år sedan tog vi ett strategiskt beslut att göra en kursändring och inte ”bara” satsa på film utan även tv-serier och drama och det verkar som att vi har fattat rätt beslut, konstaterar Susann Jonsson.

Fler serier på gång

Hon berättar att det är en ökad efterfrågan från olika intressenter som sonderar möjligheten att spela in tv-serier i Norrbotten.

– Bland annat blir Jägarna tv-serie och den inspelningen har påbörjats. Utan att kunna namnge projekten kan jag också berätta att vi för diskussioner om två stora serier till som kan komma att spelas in i Norrbotten, säger Susann Jonsson.

Vad tror du om era chanser att vinna Kristallen i år?

–  Av fem nominerade så har vi samproducerat två så ingen har så stor chans att vinna som vi, säger Susann Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.