Räddningstjänst med ambulans är på plats efter larmet om att fiskare har fallit ner i forsen vid Kengis bruk. Foto: Kim Kangas

Fiskare befaras ha fallit ner i fors

Uppdaterad
Publicerad

En flugfiskare befaras ha fallit i forsen vid Kengis bruk i Pajala. Räddningstjänsten har nu lämnat platsen och polis samt polisheliopter fortsätter att leta efter mannen.

En person har ringt in till SOS Alarm och berättat att en flugfiskare som tidigare synts fiska i Torneälven vid Kengis bruk försvunnit ner i vattnet. Enligt vittnet ska fiskaren ha halkat och dragits ner i forsen.

– Personen som har ringt in larmet har uppfattat att fiskaren fallit i älven, så vi är där och letar, säger Patrik Juhlin, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten.

Händelsen inträffade strax efter klockan 11.30 på måndagen, och förutom räddningstjänsten söker även polishelikopter och privatpersoner efter mannen.

Vid 14.50 lämnade räddningstjänsten området och ärendet gick över på polisen. Ärendet rubriceras som försvunnen person och polisen har två patruller samt polishelikopter på plats som fortsätter att söka efter mannen. Även privatpersoner deltar i sökarbetet.

Den saknade är en man i 65-års åldern från Nordirland. Anhöriga är underrättade om att han är saknad.

Vid 17-tiden hade mannen ännu inte påträffats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.