• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Fjällräddning på gång – kunde inte genomföras igår

Fjällräddare fick under onsdagen rycka ut för att undsätta en man som skadat foten i Kebnekaisefjällen. Men insatsen sköts upp igår på grund av det dåliga vädret och ska fortsätta under morgonen idag.

Larmet kom till polisen vid 16-tiden i år. Mannen som skadat foten har försökt att ta sig ned från Singistugorna i Kebnekaisefjällen på egen hand men lyckades inte.

LÄS ÄVEN: Ökat antal fjällräddningar i Norrbotten

Under morgonen idag kommer insatsen att fortsätta med hjälp av polisens helikopter.

– Det går ingen nöd på honom men han kan inte fortsätta att gå, säger vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Uppdaterad kl 13.10 torsdag

Mannen är fortfarande kvar i Singisstugorna. Anledningen är att helikoptern fått två andra uppdrag med högre prioritering. När de uppdragen är utförda räknar polisen med att hjälpa mannen.

– Vi har räddat en kvinna som skadat sig vid Teusajaure. Hon är nu förd med ambulans till sjukhus för vård. Vårt nästa uppdrag är att hämta en person som sitter fast i oländig terräng mellan Abisko och Riksgränsen intill Trollsjön säger vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer