Nu kan de boende i Repisvaara åter spola i vattenkranarna och fylla på sina dricksglas. Foto: TT

Flera dygn utan vatten – men nu är problemet åtgärdat

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit utan vatten i fyra dygn kan de bonde i Repisvaara i Gällivare kommun åter spola i kranarna och fylla på dricksglasen med vatten.

Efter ett intensivt arbete har två stora läckor lokaliserats och avgränsats. Personal vid Gällivare kommun har arbetat med läckan dygnet runt.

Mot normala nivåer

Volymen i reservoarerna är på väg mot normala nivåer. ”Trycket i ledningsnätet har också ökat vilket gör att vatten åter kan pumpas upp mot bostadsområdet i Repisvaara som åter har vatten i kranarna. I stort sett samtliga hushåll i kommunen har nu återfått normal vattendistribution”, skriver Gällivare kommun på sin hemsida strax efter klockan 17 på måndagseftermiddagen.

Flera drabbades

Det var på fredagsmorgonen som vattenkranarna sinade för boende i Gällivare med omnejd, men ända sedan i torsdags har kommunens personal letat dag och natt efter vattenläckan som kommunen redan då kunde se fanns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.