Fem personer fick föras till sjukhus. Foto: TT

Flera fordon i krock på E4

Uppdaterad
Publicerad

En taxi, en lastbil, en traktor och tre personbilar kolliderade med varandra i höjd med Persön på E4. Flera personer fördes med ambulans till sjukhus och en av dem är allvarligt skadad.

Det var vid halv tolv-tiden som räddningstjänsten och flera ambulanser larmades till olyckan.

Enligt Peter Lindahl, inre befäl vid räddningstjänsten, handlade det om flera kökrockar i samma område.

– En lastbil som har kört in i en traktor. Sedan kommer en följdkrock mellan en taxi och en personbil. Och sedan kom en tredje där två personbilar har kört in i varandra, säger Lindahl.

Allvarlig skadad

Totalt fem personer fördes till Sunderby sjukhus. En man i 85-årsåldern skadades allvarligt och vårdas på intensivavdelningen för observation.

Övriga personer, en kvinna i 50-årsåldern, en kvinna i 80-årsåldern, en man i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern, skadades lindrigt.

Under flera timmar var det totalstopp i både norrgående och södergående körfält. Först vid 23.30-tiden meddelade Trafikverket att det var åter full framkomlighet i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.