Flertal bränder på HVB-hemmet

Publicerad

Det var inte första gången det brann på HVB–hemmet i Harads på torsdagskvällen. – Det har inträffat mindre incidenter tidigare, säger Helena Klasson vid Regionbostäder.

Totalt 16 personer, bland dem nio boende på ett äldreboende, fick evakueras vid branden på torsdagskvällen. Branden startade inne i tvättstugan i ett HVB-hem kvart i elva på torsdagskvällen och de sju personer som bor på hemmet evakuerades. Röken spred sig även in i i ett äldreboende i samma byggnad där nio personer fick evakueras. Men det är inte första gången som det brinner på HVB-hemmet.

– Det har inträffat mindre incidenter tidigare. Det har varit begränsat till enskilda rum där det inte har behövt utrymmas i den här omfattningen, säger Helena Klasson.

Utvecklat sprinklersystem

Trots flera incidenter känner sig enhetschefen på äldreboendet, där flera äldre fick evakueras, trygg.

– Från förvaltningen och nämndens sida har man sett till att vårt äldreboende har en otroligt bra säkerhet. Det är det enda äldreboendet i kommunen som har sprinklersystem. Jag känner mig trygg eftersom jag vet att vi har ett sprinklersystem, säger Stefan Norberg, enhetschef på det drabbade äldreboendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand i Harads

Mer i ämnet