Flygskatt kritiseras i egna led

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen vill införa flygskatt, men socialdemokratiska kommunalråd i landet vill sätta stopp för planerna, skriver Dagens Industri.

-Vad ska vi resa med i stället? Det finns knappt något tåg här uppe. Vi är helt beroende av flyget, säger Lorents Burman, socialdemokratiskt kommunalråd i Skellefteå, till tidningen.

Utredningen om flygskatten ska presenteras nästa vecka. Det är inte klart hur hög skatten kan bli men tidigare har Miljöpartiet uppgett att det kan handla om 110 kronor för enkelresa inom landet och övriga EU, och 270 kronor utanför EU.

-Flygskatten skulle skada möjligheterna till jobb och tillväxt inte minst i de norra delarna av landet. Vi kan inte göra något åt att Luleå ligger 100 mil norr om Stockholm, säger Niklas Nordström, socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

flygskatt norrbotten

Mer i ämnet