Flyttstädning kan bli dyr

Publicerad

Det är mycket billigare att anlita en städfirma för att städa hyreslägenheten vid en flytt än att hyresvärden ska göra det.

Det krävs att hyresgästen ser till att lägenheten är välstädade vid enflyttning. Och om den inte är det kan hyresvärden kalla dit en städare ochskicka räkningen till den hyresgästen. Och det kan bli en onödigt dyr historia,skriver Hem och Hyra som är Hyresgästföreningens medlemstidning.

Enligt nyckeltal som bostadsföretagens organisation Sabo just nu kommit medkostar det 4 600 att flyttstäda en trea på 75 kvadrat. Men om hyresgästenanlitar en städfirma kan han eller hon komma undan med nästan hälften 2 400kronor.

-Hyresgästen får göra rotavdrag, men inte bostadsbolaget, så det blir julite skillnad. Därför kan det vara bra att anlita en städfirma om man inte villstäda helt själv, säger Peter Sundqvist som är statistikansvarig på Sabo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.