Årets julgransflygning ställdes in på grund av moln. Foto: Norrbottens flygflottilj (F 21).

Årets julgransflygning ställdes in – då tänkte F21 om

Uppdaterad
Publicerad

Norrbottens flygflottiljs (F 21) årliga julgransflygning uteblir. Men till skillnad från de flesta andra inställda evenemang är det inte coronapandemin som är boven denna gång – istället är det vädret.

Från början var det tänkt att flygningen skulle ske under måndagen men då molnen tagit över himlen sköt man upp det till nästkommande dag. Men då även tisdagen visade sig bjuda på tunga moln valde F 21 nu att ställa in årets julgransflygning.

– Det blir dels en säkerhetsrisk om man inte ser varandra när man flyger med tio meters avstånd mellan planen, men dessutom är det för låga moln för att folk på marken ska kunna se, förklarar kommunikationschefen Jesper Sundström.

Substitutet blev istället något så trendriktigt som ett digitalt evenemang i form av ett klipp på sin Facebooksida inifrån ett plan från tidigare års flygning.

Delar av det klippet ser du i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.