Här lockar chefen unga till Folktandvården

Uppdaterad
Publicerad

Snart är de semestertider och många arbetsplatser tar hjälp av vikarier. Folktandvården i Norrbotten är inget undantag.

Det rör sig om studenter från utbildningarna för tandläkare, tandsköterska samt tandtekniker, och för att ge sommarjobbarna en bra start bjuds de in till en gemensam träff i Luleå, något som genomfört 18 år på raken. Evelina Lundqvist från Kalix läser till tandläkare i Umeå:

– Det är jättekul att träffa alla andra och höra hur det är på andra utbildningsorter och höra om deras erfarenheter.

”Vi välkomnar alla för sommarjobb efter första terminen”

Tomas Josefsson som är chef för division folktandvård i länet betonar vikten av att skapa band med studenterna:

– Vi välkomnar alla att sommarjobba redan efter första terminen, och vi har träffar i början av sommaren där vi  informerar och pratar om stipendiemöjligheter och liknande.

”En självklarhet att jobba i Norrbotten”

Det rör sig om 35 studenter från olika delar av Sverige där majoriteten går tandläkarutbildningen. Eftersom det råder stor brist på tandläkare i hela landet är förhoppningen att sommarjobbarna vill fortsätta jobba inom folktandvården i norrbotten efter utbildningen.

– Vi måste starta så tidigt som möjligt och skapa känslan av att det är självklart att jobba i norrbotten, berättar Tomas Josefsson.

Och Evelina Lundqvist kommer att jobba i Kalix i sommar, orten hon kommer i från och hon kan gärna tänka sig att jobba i länet efter utbildningens slut:

– Absolut känns det som en stor möjlighet, det finns ju bra med jobb och erfarna tandläkare att lära sig av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.