Byggnadsarbetare föll 15 meter vid bostadsbygge i Södra hamn i Luleå Foto: Marcus Nigéus/SVT

Föll 15 meter – hade änglavakt

Publicerad

På torsdagen föll en byggnadsarbetare 15 meter vid ett bygge i Södra hamn i Luleå. Han fördes till Sunderby sjukhus och vårdas på intensiven.

– Det senaste jag har hört är att han ska få åka hem i dag. Han har brutit ett okben under ögat och är förstås mörbultad, men han mår visst förvånansvärt bra säger Nåidens vd Stefan Erixon.

Utredning pågår

Byggnadsarbetaren i 40-årsåldern föll från 15 meters höjd när ett valvbord som man gjuter bjälklag på gav vika.

– Det är för tidigt att säga vad olyckan berodde på. Om det inträffade kan ha berott på överbelastning eller konstruktionsfel får vi vänta med att uttala oss om tills utredningarna är klara, säger Stefan Erixon.

Arbetsmiljöverket och polisen ska utreda olyckan och byggföretaget Nåiden ska göra en egen utredning om det som har hänt.

Bygget fortsätter på måndag

Platschefen vid Nåidens byggen, Tord Gustafsson, berättar att byggarbetsplatsen är stängd i dag och att bostadsbygget kommer att fortsätta först på måndag.

– Under dagen ska jag åka och hälsa på honom på sjukhuset och se hur han mår, säger Tord Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.