Förslag: Sex på arbetstid

Uppdaterad
Publicerad
En fullmäktigeledamot i Övertorneå förslår nu att de kommunaställda ska få använda sin friskvårdstimme till att ha sex.

Det var under måndagens kommunfullmäktigesammanträde som fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos  (S) lämnade in motionen: ”Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid”.

Och Muskos motiverar förslaget med att kommunen lider av en kraftigt minskande befolkning. 

”Detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen ”slå två flugor i en smäll” och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner”.

”För många har tåget gått”

– Det är väl bra att man kan gå hem på dagtid och få en extra timme till sex när inte barnen är hemma. Folk idag har så pressade livscheman och sex har blivit en bristvara för många, säger Per-Erik Muskos.

Han poänterar att alla i Övertorneå borde erbjudas möjligheten att ta ut en friskvårdstimme i veckan för sex.

– Tyvärr har vi en åldrande befolkning i Övertorneå och för många har tåget gått när det gäller barnafödande, men eftersom sex är bra för välbefinnandet så är det positivt för alla att ägna lite mer tid åt det, säger Per-Erik Muskos.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer