Arkivbild när privatdykare söker efter försvunne Mikael. Foto: Arkiv/Erica Larsson/SVT

Försvunne Mikael i Harads på väg att dödförklaras

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Simonsson försvann utanför Boden förra sommaren. Enligt Nyhetsbyrån Siren kommer Skatteverket dödförklara honom i början av nästa år.

Nämnden för dödförklaring har prövat en ansökan från en närstående och inlett en process i fallet. Bedömningen de gjort är ”med hög grad av sannolikhet” död, och skulle inga nya spår eller livstecken tillkomma väntas han dödförklaras i början av 2022.

Mikael Simonsson försvann från en fiskestuga den 11 juli i fjol. Missing People och polisen gjorde omfattande sökinsatser i fallet som pågick i flera månader innan det avslutades utan resultat.

Skatteverkets beslut innebär att en så kallad kungörelsetid om sex månader har utfärdats, innan ett formellt beslut fattas i ärendet. Nämnden framhåller att polisen inte har haft något att invända mot beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.