Foto: SVT Grafik

Man försvunnen i Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats har dragit igång efter att en man i 68–årsåldern försvunnit i Karungi i Haparanda kommun.

Det var på tisdagseftermiddagen som mannen anmäldes försvunnen och enligt polisen har han varit borta i tre dygn. Efter att mannen anmälts som försvunnen har polisen knackat dörr och hämtat in information.

– När vi började prata med anhöriga hade ingen sett honom sedan i söndags, så det är lite tungjobbat, säger Mathias Borin, befäl vid polisregionen Nord.

Söker med helikopter

Under onsdagen beslutade polisen att dra igång en stor sökinsats med hundar, helikopter, skoter och polispatruller i området.

– Nu drar vi igång på allvar, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen.

Men det finns ännu inga spår efter mannen.

Skallgångskedja igång

Klockan 14.00 i dag drar Missing People igång en skallgångskedja. När SVT Norrbotten når Missing Peoples operativa chef sitter hon i en bil påväg till Karungi.

– Vi har skickat ut ett sms om skallgång till de som har anmält sig i vårt skallgångsregister, säger Elisabeth Rosengren, operativ chef.

Det är på polisens begäran som Missing People anordnar en skallgång.

– Vi hoppas att så många som möjligt kan ansluta, säger Elisabeth Rosengren, operativ chef på Missing People.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.