15-åring vårdas för allvarliga skador på Tromsö Universitetssjukhus. Foto: Jan Fredrik Frantzen, Universitetssykehuset Nord-Norge

Fortsatt kritiskt för 15-åring som skadades i Abiskojokken

Uppdaterad
Publicerad

Läget för den 15-årige pojke som skadades allvarligt vid drunkningstillbudet i Abiskojokken under tisdagen är fortsatt kritiskt. Det meddelar Universitetssjukhuset i Tromsö.

Det var under tisdagen som åtta personer, däribland skollever fick räddas under en skidtur utmed Kungsleden vid Abisko och Abiskojokken.  Utan förvarning kom stora vattenmassor och två elever spolades iväg med vattnet. En tonårspojke fick föras till sjukhus i Norge med livshotande skador.

Fortsatt kritiskt

Under onsdagseftermiddagen kunde Universitetssjukhuset i Tromsö meddela att läget för 15-åringen är fortsatt kritiskt och livshotande. Om ingenting förändras under kvällen kommer sjukhuset att komma med en ny skaderapport under torsdagsmorgonen.

Skolklass i olycka i Abiskojokken

Vi återkommer när vi vet mer om skadeläget för 15-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolklass i olycka i Abiskojokken

Mer i ämnet