Efter ett nytt tillfälligt stopp på Malmbanan under torsdagsmorgonen rullar tågen igen. Foto: Elias Paulsson/SVT

Efter nya stoppet på Malmbanan – tågtrafiken igång igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagens tågurspårning på Malmbanan och totalstopp i tågtrafiken uppstod nya problem på torsdagsmorgonen.

– Det var stopp igen, men trafiken rullar nu åter sedan en halv timme tillbaka, säger Angelika Knutsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Det var strax efter klockan 11 onsdagen som tåget, ett malmtåg, spårade ur vid Ripats som ligger mellan Gällivare och Boden längs Malmbanan och det blev helt stopp i tågtrafiken, vilket drabbade tågresenärerna.

Under eftermiddagen gick Trafikverket ut med att tågtrafiken kunde återupptas vid 20-tiden på kvällen, men på torsdagsmorgonen kom nya besked om problem med en tågväxel och att tågen inte kunde passera.

Urspårning på Malmbanan vid Vassijaure

– Jag vet att personal just har anlänt till platsen för att se vilka åtgärder som krävs, sa Per Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket till SVT strax efter klockan 08.00.

Men nu meddelar Trafikverket att tågen åter rullar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har varit en tuff vinter för malmtransporterna längs Malmbanan – se bilder från dramatiken och hör om turerna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Urspårning på Malmbanan vid Vassijaure

Mer i ämnet