Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur frisöreleverna fick idén till ett UF-företag under praktik på olika salonger. Foto: Evelina Ehngren/SVT

Frisöreleverna i Luleå nedringda av äldre – började göra hembesök

Uppdaterad
Publicerad

Sistaårseleverna på Praktiska gymnasiet i Luleå sätter guldkant på äldres tillvaro med sitt UF-företag.

– Efterfrågan är stor, säger Emilia Löwgren.

Frisöreleverna Tiitu Viitala, Elin Wallo, Wilma Bergström och Emilia Löwgren har tillsammans skapat UF-företaget HemKlippUF.

Idén föddes efter att tjejerna under sin praktik på olika salonger fått flera frågor från kunder om frisören kunde göra hembesök.

Riktar sig mot äldre

Tjejerna besöker äldreboenden och äldre som bor långt bort, eller helt enkelt inte kan ta sig till frisören.

Ung företagsamhet är en ideell och politiskt obunden organisation som vill inspirera och träna unga i skolan att utveckla sitt entreprenörskap och sina företagsamma förmågor. Organisationen har funnits sedan 1980.

I klippet hör du hur de unga frisörernas företagsplan växt fram.

FAKTA UF-FÖRETAG

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Källa: Ung Företagsamhet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.