Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Arcushallen och se barn och vuxna testa olika aktiviteter under speciella OS-dagen. Foto: Joakim Nordlund/SVT

Fullt ös när barn provade sporter i Luleå på speciella OS-dagen

Uppdaterad
Publicerad

I veckan har Special Olympics School Day arrangerats i Arcushallen i Luleå. Under två dagar har de med speciella funktionsvariationer träffats för att prova på en rad olika sporter.

Parasport är för människor med speciella behov och under veckan både barn och vuxna provat på en rad olika idrotter och aktiviteter.

Maja Rüdén och Teodor Strandberg går på Verkstaden på Tunaskolan och de var där tillsammans med sina klasskamrater och fritidspedagogen Annika Martín.

– På budon fick vi träna sådana där slag. Sedan har vi gjort lite gympa, säger Annika Martín och Maja fyller i:

– Vi har ju dansat där, säger Maja Rüdén och visar med handen.

Brottades med träningsdocka

På brottningsmattan togs de emot av Carl-Johan Kurkkio och Anton Hurtig från Luleå brottarklubb. Där fick de prova på rullningar med en speciell träningsdocka.

– Kul att få visa vilken fantastiskt sport det här är. De har varit jätteduktiga och har både slagit maror och gjort rullningar, säger Carl-Johan Kurkkio.

Och Anton Hurtig fick ett ordentligt träningspass.

– En kastade omkull mig som en docka och fick riktigt blodad tand, säger han.

I klippet ser du fler aktiviteter som barnen fått prova på under speciella OS-dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.