Foto: SVT

Furuparkskolan i Luleå utrymdes

Uppdaterad
Publicerad

En spricka i taket i korridoren på huvudbyggnaden på Furuparkskolan i Luleå gjorde att man fattat beslut om att utrymma.

På Furuparkskolan går 372 elever i förskoleklass och upp till åk 6. Det var på förmiddagen som barnen fick veta att de skulle förlänga rasten och strax innan 13 idag skickades barnen hem.

– Vi har utrymt skolan innan lunch för att personal hade sett sprickor i taket. Vi kontaktade stadsbyggnads kontoret som kom hit och gjorde en bedömning och då beslutade vi oss för att kontakta vårdnadshavare och skicka hem barnen, säger Katrin Andersson som är rektor på Furuparskolan.

Just nu skottas taket på huvudbyggnaden av och skolans personal går runt och ser att barnen har fått kontakt med sina vårdnadshavare innan de går hem.

– Just nu är det ingen fara. Och i morgon säger de som är här och jobbar med taket att det blir skola som vanligt, säger Katrin Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.