Foto: Johan Nilsson, TT

Fylla och misshandel – detta hände i natt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ganska stökig lördagsnatt för polisen i Norrbotten med misshandel och inbrott. Flera personer omhändertogs också för att de var för fulla.

Klockan 00:04 kom det första larmet in från Skuthamn i Piteå. Det handlade om ett inbrott. Polisen och en hundpatrull åkte till platsen men någon misstänkt person hittades aldrig. Polisen genomförde en brottsplatsundersökning och säkrade spår. En anmälan om inbrott upprättades också.

Strax därefter kolliderade två bilar på Sundsgatan i Piteå. En person fördes till sjukhus för vård, men det är oklart hur skadeläget ser ut.

Knarkinnehav

I Kalix centrum uppgav en person klockan 00:40 att hen blivit misshandlad. En polispatrull beordrades till platsen. Man höll även förhör och upprättade en anmälan.

Klockan 02:20 anmälde en kvinna i Kiruna att hon blivit misshandlad av en man. När polisen kom till platsen var den misstänkte inte kvar. Patrullen höll förhör och upprättade sedan en anmälan om misshandel.

Halv sex på morgonen blev en person i Kiruna misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav. Polisen gjorde ett beslag och upprättade anmälan.

Utöver detta har ett flertal personer i Luleå, Kiruna, Gällivare och Piteå omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer