SVT:s reporter Jimmy Bäckström visar gatan där bostadsrättspriserna ökat mest i hela Sverige, procentuellt sett. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Gatan i Haparanda som ökat mest i pris – i hela Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Stationsgatan i Haparanda är den gata i Sverige som har ökat mest procentuellt i pris, hela 112 procent på två år. Det visar siffror som Fastighetsbyrån tagit del av från Svensk mäklarstatistik.

Under pandemin har mäklare sett en efterfrågan på större boenden, gärna med ett extra rum för till exempel kontor. Vill man hitta den största ökningen i kronor i Norrbotten är det Östra Pilgatan man ska bege sig till – där har det ökat med över 10 000 kronor per kvadratmeter.

– Generellt sett har vi sett en ganska stor ökad efterfrågan och ett relativt litet utbud, säger mäklaren Daniel Tillstam.

Gatorna med störst prisökning i procent i Norrbotten

1.STATIONSGATANHaparanda 112%2.ODENGATANLuleå 45%3.ÖSTRA PILGATANLuleå 40%4.KUNGSGATANBoden 35%5.KYRKOGATANKiruna 34%6.LULEÅVÄGENGällivare 34%7.HJALMAR LUNDBOHMSVÄGENKiruna 34%8.GÄDDVIKSVÄGENLuleå 32%9.LARSSONS GRÄNDPiteå 32%10.PRINSVÄGENLuleå 32%

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.