Jun Wizelius resa från Luleå till Malmö blev krånglig. Foto: SVT

Inställda flyg på Luleå airport – krånglig resa genom corona-Sverige för Jun

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens besked från SAS om att stoppa en stor del av verksamheten till följd av coronavirusets spridning, är osäkerheten stor. Under måndagsmorgonen ställdes två flighter in från Luleå till Stockholm.

Det var betydligt lugnare på Luleå airport jämfört med en vanlig måndag förmiddag. Få passagerare rörde sig kring incheckningsdeskarna och för Jun Wizelius blev det en betydligt krångligare resa ner till Malmö än planerat.

– Vi skulle först ha flugit till Köpenhamn via Stockholm. Först blev flyget från Stockholm till Köpenhamn inställt och då bokades jag om på en flight som gick innan vi kommer fram till Stockholm så då bokade vi om den och bokade en ny flight. Sedan kom osäkerheten om vi skulle kunna åka via Danmark överhuvud taget så då bokade vi en annan biljett med ett annat flygbolag.

Coronaviruset i Norrbotten

Låg taxiaktivitet

Även utanför flygplatsen bland taxibilarna var det låg aktivitet i och med att färre reser.

– Det märks av, det blir mindre körningar framförallt på morgonen. En måndagmorgon brukar det vara tjugo bilar från Piteå, idag var det fem bilar, säger Dan Backman på Piteå taxi.

Inställda avgångar

Ett par avgångar ställdes in under dagen, men osäkerheten är stor då nya besked kommer allt eftersom.

– Idag har vi fyra-fem avgångar som är inställda men vi följer ju läget timme för timme för flygbolagen tar ju beslut allt eftersom. Normalt sett så har vi ju alltid väldigt mycket resenärer på flygplatsen, men det är ju mycket glesare än vad det brukar vara, säger flygplatschefen Ann-Christin Viklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet