• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Budgivningen på fritidshus rusar och det här fritidshuset i Luleå gick upp 62 procent. Hör mäklaren Ida Simonsson berätta om prisökningen. Foto: Anders Öhlund/SVT

Skenande priser på fritidshus i Norrbotten – här har priserna ökat mest

Publicerad

Priserna för fritidshus i Norrbotten är just nu glödheta och särskilt vid kusten. I Luleå har priserna gått upp med 23 procent på ett år, och i Piteå med 26 procent. Men det finns hus som gått upp ännu mer.

I Luleå gick ett fritidshus på 33 kvadratmeter på Lövudden upp med 62 procent. Priset slutade på 3 250 000 kronor.

– Jag tror vi ser en klar corona-effekt i  Norrbotten just nu. Många spenderar sin semester hemma och vill ha ett fritidshus kosta vad det vill. Kusten och särskilt vattenläge är mycket populärt, säger Ida Simonsson, mäklare i Luleå.

Hon fortsätter:

– På många hus är det budgivning. Många säljs också innan de kommer ut på hemnet. Marknaden är helt galen. Jag ser inget stopp på prisuppgången, säger Ida Simonsson.

Hör mer om den dramatiska prisökningen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.