Hans Bergström. Foto: SVT

Gode vännen överraskad av beskedet

Uppdaterad
Publicerad

Hans Bergström var god vän med de två bröderna – den mördade Roger Lindberg och hans bror Sune – och han är överraskad över att en man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till det uppmärksammade mordet i Kalamark.

– Vad säger du? Jag har fixat en massa praktiska göromål och helt missat nyheterna, säger Hans Bergström, när vi når honom på telefonen hemma i Piteå.

För Hans Bergström har det aldrig funnits några tvivel om att rätt person sitter inne för mordet, men han han har också vid tidigare intervjuer sagt att han tror att någon fler är inblandad. Att en man i 45-årsåldern nu anhållits kommenterar han så här:

Kalamarksmordet

– Jag har alltid trott att Linna är skyldig och jag har också haft på känn att han inte var ensam vid mordet.

”Skylla på varandra”

Sedan mordet 2004 har Hans Bergström fortsatt att hjälpa den överlevande brodern, Sune Lindberg.

– Han har farit mycket illa av det som hände hans broder. Han har också hamnat i ett sorts fängelse utan den mat och den service som finns på ett fängelse eller ett häkte, säger Hans Bergström.

Han tycker det är beklämmande att det gått så länge sedan Kalamarksmordet och att det fortfarande finns så många frågetecken kring dådet.

– Jag vet inte om det är positivt eller negativt att en till man har anhållits. Bara de inte börjar att skylla på varandra..hur slutar det då...? säger Hans Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet