Assis damer får spela sin hemmamatch i Boden.

Gratis bussar till ”hemmamatch”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir gratis bussresa från Kalix och gratis inträde för Assis supportrar när laget den 5 november spelar hemma borta – i Boden arena.

Konstgräset på hemmaplan i Risögrund saknar uppvärming och söndagen den 5 november blir därför ett kritiskt datum.

Därför bestämde sig Assi-ledningen sig för att flytta matchen från byn.

Assi har chans på Allsvenskan

Gratis bussar

– Det kan bli nattfrost och halkigt på konstgräset och därför har vi bestämt oss för att spela hemmamatchen mot Växjö i Boden arena som har en uppvärmd konstgräsmatta, säger Lennart Vikström, ordförande för Assi.

Han menar att samarbetet med Boden handboll och Bodens kommun fungerat oerhört väl och att kalixlaget hoppas på publikrekord på bortaplan.

– Med sponsorernas hjälp ska vi försöka ordna så att det blir gratis inträde och så kan man föranmäla sig till de gratis bussarna vi ska köra mellan Kalix och Boden arena. Vi hoppas på 1.000 åskådare, säger han.

”En nyckelmatch”

Tränaren Fredrik Söderholm hoppas också på det bästa.

– Visst skulle vi helst vilja spela i Rösgrund, som är vår borg, men om nu inte väderförhållandena tillåter det så är Boden arena ett jättebra. alternativ. Vi ska försöka träna där några gånger i förväg också så vi lär känna arenan och konstgräset, säger han.

Matchen mot det redan allsvenska laget Växjö kommer att bli betydelsefull inför slutspurten i elitettan.

– Vi har Böljan borta först och sedan Växjö hemma och alltså i Boden. Matchen mot Växjö blir en nyckel inför den sista matchen mot Kalmar, säger Fredrik Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Assi har chans på Allsvenskan

Mer i ämnet