”Gröning har startat en kvasidebatt”

Publicerad

Det säger riksdagsledamoten Krister Hammarbergh (M) Luleå om att Expressens debattör Lotta Gröning uppmanar Norrland att kräva självständighet.

Det skriver idag NSD.

– Det är en kvasidebatt som Lotta Gröning startat. Det är klart att Norrland ska tillhöra Sverige men det måste finna bättre förutsättningar, bättre infrastruktur, säger han.

Han anser också att Vattenfall ska vara kvar i statlig ägo även framledes men han säger också att det vore märkligt att flytta jobben från Jokkmokk. Han menar att Vattenfalls förutsättningar förbättrats i och med Energiöverenskommelsen som gör att fastighetsskatten sänks kraftigt för bolaget under nästkommande fyraårsperiod.

Han undrar vidare om Vattenfall sett över kostnaderna i Stockholm och att det är billigare att driva verksamhet på mindre orter.

– Det vore skamligt att dra ner på personal i en kommun som genererat så mycket pengar till ett företag under årens lopp och samtidigt låtit huvudkontoret var orört. Vad har man gjort för åtgärder där, säger han till NSD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer