Grova sexualbrotten på fritidshem i Norrbotten – telefoner töms

Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för flera grova sexualbrott mot barn i Norrbotten. SVT har pratat med åklagaren Anna Väppling som berättar hur förundersökningen fortskrider.

– Vi tömmer telefoner och datorer på information, säger hon till SVT.

Kvinnan misstänks för två grova sexuella övergrepp mot barn och ett fall av våldtäkt mot barn. Brott som ska ha begåtts på ett fritidshem i Norrbotten.

I augusti häktades 20-åringen på sannolika skäl och sedan dess har åtalsfristen flyttats fram till tisdag den 20 september. När SVT når Anna Väppling framgår det att man hållit förhör med tre målsägare i ärendet.

– Vi har och håller kompletterande förhör med den brottsmisstänkte. Just nu pågår en digital utredning där vi tömmer telefoner och datorer på information, säger Anna Väppling som leder förundersökningen.

Kommer du väcka åtal på tisdag?

– Förhoppningen är det och annars kommer jag begära att åtalsfristen förlängs ytterligare, säger hon.

Kvinnans försvarsadvokat, Malin Mörsare, meddelade i samband med häktningsförhandlingen i augusti att hennes klient förnekar brott. Den hållningen står kvar.

– Min klient förnekar fortfarande samtliga brott, säger Mörsare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.