Polisen utreder misstänkt mord – 25-årig kvinna hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord i Kalix kommun. En man i 30-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

I går eftermiddag kallades en polispatrull till en adress i Kalix där de anträffade en livlös kvinna i 25-årsåldern. Räddningspersonal som kom till platsen påbörjade hjärt- lungräddning men sedan konstaterades kvinnan avliden.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten ska offret och den anhållna mannen tidigare haft en relation.

– De har haft ett av- och på förhållande, säger en granne som kände både offret och den misstänkte mannen.

– Jag såg ingenting. Hörde bara att det var en man som sa att han höll på att dö. Det lät som han var utomhus.

Granne: ”Chockad”

Grannen berättar att det har varit fullt av poliser och har följt händelsen hela natten, ända tills polisen åkte hem vid halv två.

– Jag har inte hunnit fatta det själv. Känner mig chockad.

En man i 30-årsåldern greps och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre graden av misstanke.

Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Kalix. Det är i nuläget oklart om och hur relationen mellan de inblandade ser ut men det kommer att utredas i ärendet.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning pågår. Polisen kommer under dagen att genomföra dörrknackning i området och eventuella vittnesförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.