Gruvarbetare sov på arbetstid

Uppdaterad
Publicerad

LKAB har upptäckt en sovplats på en arbetsplats i gruvan i Malmberget där personal har sovit på arbetstid, sovplatsen har varit medveten dold så att arbetsledningen inte ska kunna upptäcka sovplatsen enligt LKAB.

– Det är en handfull medarbetare som har erkänt de faktiska omständigheterna att de har sovit på den här platsen på tid där de borde ha arbetat säger Anders Lindberg informationschef på LKAB.

En utredning pågår men LKAB vill inte i detalj kommentera hur länge sovandet har fortgått.

”Det är allvarligt”

– Det här är allvarligt, för det är en överenskommelse mellan en arbetsgivare och en arbetstagare att man ska utföra sitt jobb när man är på jobbet, säger Anders Lindberg informationschef på LKAB.

Den nyblivna avdelningsordförande i IF Metall Malmfälten har i dag fått uppgifter om händelsen men vet inte i detalj vad som har hänt.

– Det är klart att det är beklagligt om det har hänt men eftersom jag inte har några detaljer så kan jag inte kommentera mer om detta, säger Elin Näslund, avdelningsordförande i IF Metall Malmfälten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.