Linus Westman Foto: SVT

Han siktar på SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

På lördag startar Norrlandsveckan och SM i rallycross – och Linus Westman siktar på att ta guld.

Det är fem tävlingar som ska köras på nio dagar med start i Skellefteå innan karusellen åker vidare till Kalix och Piteå.

Och just nu går det bra för Linus Westman som har skaffat sig ett bra utgångsläge som han har jobbat hårt för under vintern. Han leder nu SM efter tre deltävlingar och för honom finns det bara guld i sikte.

Vad är det som talar för att du kommer vinna SM?

– Det är min tur. Jag har varit trea två år i rad nu. Och i år satsar vi i teamet fullt ut, så jag hoppas det kommer att betala sig, säger Linus Westman.

Men när SVT Nyheter Norrbotten följer med på en åktur börjar det inte bra för Linus Westman. Bilen blir stillastående på banan och rök kommer ut från motorhuven.

– Jag trodde det var ett motorras. Men, peppar peppar ta i trä, det var bara oljefiltret som släppte. Men jag ska ta och kolla allting nu, jag har lite timmar att skruva så får vi se om det blir ordning på allt, säger Westman.

– Jag hoppas på en bra star på veckan och att jag kan knyta ihop det med ett bra resultat i Skellefteå, så att man boostar upp lite självförtroende och då brukar resten följa med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.