Byggarbetaren Linette inför sista balen – ”ser fram emot kvällen”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är sista balen i Kiruna stadshus. Och nu pågår febril aktivitet inför festligheterna.

Linette Nutti går ut byggprogrammet på Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna. Hon och alla studenter som går ut gymnasiet i Kiruna och som firar detta med en skolbal ikväll fredag den 8 juni 2018 är historiska, för det är det sista skolbalen som hålls i Kirunas stadshus.

Det är överhuvudtaget sista evenemanget i stadshuset, flytten har pågått en tid och olika evenemang med temat ”Farväl Kiruna stadshus” har avlöst varandra under våren.

Stadsomvandlingen i Kiruna

I augusti ska inflyttning ske till det nya stadshuset och det nuvarande stadshus ska enligt planerna börja rivas nästa år.

Vi träffade Linette Nutti i frisörsalongen när hon fick en frisyr uppsatt till balen, vill ni se hur Linette och hennes kavaljer ser ut när de går in till balen kan ni se det i kvällens sena sändning 21.25 i SVT2 eller på appen eller på vår webb svt.se/norrbotten.

Vilka förväntningar har du på kvällen?

– Jag ser fram emot att kvällen ska bli kul med alla kompisar och balen naturligtvis säger Linette Nutti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Mer i ämnet