Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Per Ledin och Patrik Knochenhauer berätta om Sunderby SK:s mål. Foto: Simon Vikström/SVT

Hockeyprofilen samlar ratade hockeykillar – ger dem ny chans i Sunderbyn

Publicerad

Konkurrensen för att bli nästa hockeystjärna är stenhård och för många unga tar drömmen slut tidigt. Med Sunderby SK:s satsning på ungdomssidan öppnas fler platser för hockeytokiga ungdomar.

Många barn i Norrbotten växer upp med drömmen att bli hockeyspelare. Vissa når dit, men för många tar det stopp i tidig ålder.

Sunderby SK satsar ordentligt. Något som ger fler unga chansen, och i framtiden hoppas klubben att det ger ringar på vattnet för sporten i länet.

– Det är fantastiska killar som är otroligt träningsvilliga och redo att lära sig, säger tränaren Per Ledin som tidigare spelat i SHL, NHL och Tre kronor.

Breddförening som ska föda elitlag

Trots att man går ut hårt ser man inte de andra lokalklubbarna som konkurrenter – snarare tvärtom.

– Vi är helt beroende av Luleå Hockey. De behöver nog säkerhetsklassa att vi gör ett bra arbete här, men det kommer. Vi har ett bra samarbete med dem och det blir bara bättre och bättre.

I klippet: Hör Per Ledin och Patrik Knochenhauer berätta om satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.