Polisen gjorde ett rekordstort tillslag. Foto: Polisen/TT.

Haschet var på väg till Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Tre män stoppades av polisen på E4 i Västerbotten – och i bilen hade de drygt 40 kilo hasch. Enligt polisen var en del av narkotikan ämnat för Norrbotten, det rapporterar NSD.

Det var i tisdags som polisen genomförde en planerat tillslag mot en bil på E4 i Umeå. I bilen hittade patrullen 40 kilo hasch och tre män greps på platsen.

– Mig veterligen är detta det absolut största haschbeslag som gjorts i vår del av landet. Värdet i slutledet uppgår till minst fem miljoner kronor, säger Olle Andersson, chef vid grova brott i Umeå, till SVT Nyheter Västerbotten.

Männen är nu misstänkta för grovt narkotikabrott.

Här är polisens bild av knarket. Det är värt minst fem miljoner. Foto: Polisen.

Och den stora mängden hasch gör att polisen misstänker att narkotikan inte bara var tänkt till försäljning i Umeå.

– Att narkotikan var ämnad för Norrbotten är jag relativt säker på, säger Olle Andersson till NSD.

Polissamarbete mellan länen

Det intensiva spaningsarbetet som gjorde att männen kunde gripas var ett samarbete mellan ett flertal polisområden längs Norrlandskusten, även polisen från Norrbotten.

– Jag måste tillstå att den hjälp vi har fått från poliser i Norrbotten har varit av stor betydelse, avgörande betydelse vill jag påstå, säger Olle Andersson till NSD.

På torsdagseftermiddagen häktades de tre männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.