Emelies häst skenade – jagades av gasande skoterförare

Uppdaterad
Publicerad

Trots att ryttaren Emelie Lamppa gjorde allt för att skoterföraren inte skulle komma närmare fortsatte föraren att köra mot henne och hästen. Det hela slutade med att hon tappade hästen som skenade i väg med skotern efter sig.

Händelsen inträffade när Emelie Lamppa var ute och red med sin häst på ridslingan i skogen i närheten av Luleå Ridklubb på Hertsön.

På ridslingan mötte hon två skotrar som kom körande mot henne. Emelie Lamppa viftade till skoterförarna att stanna, ena föraren gjorde det, men den andra fortsatte köra mot henne.

Hästen blev mycket rädd

Hästen blev mycket orolig och Emelie Lamppa hoppade av från hästryggen och försökte hålla fast den från marken. När skotern var några meter ifrån henne och hästen så gasade föraren på så att skotern stegrade sig och Emelie orkade inte hålla sin panikslagna häst längre. Hästen skenade iväg och trots det körde skoterföraren efter.

Händelsen är polisanmäld och en efterlysning har lagts ut på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.