Pite Havsbad polisanmäls efter fest utan alkoholtillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Pite Havsbad saknade alkoholtillstånd för en halloweenfest och har nu blivit polisanmälda av polisen.

Ungefär 2000 personer besökte festen som arrangerades den andra november. Nu har polisen startat en utredning då havsbadet missat att ansöka om ett separat alkoholtillstånd för lokalen där festen hölls. Victoria Enberg, gruppchef för särskilda insatser vid polisen i Piteå, berättar att Pite Havsbads ägare är informerade om att de är delgivna brottsmisstanke.

– Vi har upprättat en anmälan gällande ordningslagen och alkohollagen. Vi tar in uppgifter kring brottet och sedan får åklagare ta ställning. Det är klart att det här kan ställa till det när Pite havsbad ska ansöka om tillstånd hos kommunen i framtiden, säger hon.

Beror på mänskliga faktorn

Pite Havsbads vd Kristoffer Lundström, säger att företaget har 20 serveringsställen och berättar att missen beror på den mänskliga faktorn. Det var ett högt tryck på biljetter till festen och av den anledningen var de tvugna att ändra lokal för att kunna ta emot alla gäster.

– Vi har tidigare haft ett stadigvarande tillstånd i Rivierahallen där arrangemanget hölls, så det var en miss från vår sida, att inte kolla upp det innan. Vi informerade även polis och räddningstjänst att vi tänkte ändra lokal, säger han.

Kristoffer Lundström berättar att de nu har ansökt igen om stadigvarande tillstånd för Rivierahallen och säger att han tycker det som hänt är väldigt olyckligt.

– Vi ser över våra rutiner nu, hur vi ska förhindra att detta uppstår igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer