Foto: SVT

Hertsön: Så ska nya badhuset se ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu är förslaget på hur Hertsöns nya badhus ska se ut klart. Det är bland annat klart att det ska motsvara det rivna badhuset.

Den uppskattade byggytan för Hertsöns nya badhus 2.700 kvadratmeter. Det ska innehålla en bassäng på 25 gånger 12 meter, en barnpool och en undervisningsbassäng med höj och sänkbar höjd.

–Vi har ännu inga klara djup på den höj och sänkbara bassängen, men meningen är att den bland annat också ska kunna fungera som en bassäng för rehabilitering, säger Helén Wiklund-Wårell, fritidschef i Luleå kommun.

Fyra omklädningsrum

Förutom kafé, reception, och personalytor ska badhuset också inrymma fyra omklädningsrum.

–Det blir två stora och två små. Ett för damer och ett för herrar och så två mindre för personer med särskilda behov, säger Helén Wiklund-Wårell.

Teknikutrymmena, som förut placerades under den stora bassängen kommer nu att placeras i markplan.

Oklart var det placeras

Det är oklart var det nya badhuset ska byggas. Det är alltså inte klart att det byggs där det rivna badhuset stod men Helén Wiklund-Wårell kan inte nämna några andra förslag på placering i dag.

–Det kommer förstås att byggas på Hertsön och på ett ställe som är lätt att nå med loklatrafik men det är ännu inte klart om det byggs på samma ställe som det gamla badhuset, säger Helén Wiklund-Wårell.

Om 14 dagar tar fritidsnämnden beslut i frågan och kommunstyrelsen tar det slutgiltiga beslutet i juni 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.