Hertsöskolan är i behov av omfattande renovering på grund av fuktskador och elever och personal måste flytta till nya lokaler. Foto: SVT/Arkiv

Hertsöskolan måste renoveras snarast – elever måste flytta

Uppdaterad
Publicerad

Hertsöskolan i Luleå, där det går 374 elever i årskurs 4 till 9, är behov av omfattande renovering på grund av fuktskador i skolans ytterväggar.

– Vi tittar just nu på olika alternativ på lösningar för att ha lokaler till elever och personal från höstterminens start, säger Louice Stridsman, grundskolans verksamhetschef.

Hertsöskolans lokaler har behov av omfattande renoveringsåtgärder. Nu söks ersättningslokaler till Hertsöskolans elever och personal.

– 60-70 tals byggnaderna börjar ha uppnått sin tekniska livslängd, vilket innebär stora utmaningar för Luleå kommun, säger Fredrik Thyselius, fastighetschef vid Luleå kommun.

Stadsbyggnadsförvaltningen genomför just nu en investeringsanalys av Hertsöns upptagningsområde med anledning av Hertsöskolans omfattande renoveringsbehov.

– Vi har en längre tid haft misstanke om att lokalerna inte är optimala ur arbetsmiljösynpunkt så vi behöver titta på alternativ.

Hertsöskolan är en stor skola har ni alternativa lokaler i dagsläget?

– Vi kommer inte att kunna hålla hela elevgruppen på 374 elever intakt så vi tittar på kapaciteten vid övriga skolor, säger Louice Stridsman, verksamhetschef grundskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.