Sofia Hägg, till vänster, och Katie Bussey firar guldet 2015. Foto: TT

Hon förlänger med Luleå Basket

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Basket fortsätter bygga upp sin trupp inför den kommande säsongen. Och nu är det klart att guarden Sofia Hägg stannar kvar i klubben ytterligare en säsong.

Hägg har varit med och vunnit de tre senaste SM-gulden med klubben.

– Jag väljer att stanna kvar i Luleå eftersom det är basketstaden nummer ett i Sverige. Jag trivs väldigt bra i Luleå och har möjlighet att kombinera basket med studier. Det blir min fjärde säsong i klubben och jag ser verkligen fram emot kommande säsong med dess nya utmaningar, säger Hägg i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Guldcoachen fortsätter i Luleå Basket

Huvudcoachen David Visscher tycker det känns bra att Hägg vill fortsätta spela i klubben.

– Sofia har en härlig inställning till både träning och match och bidrar med mycket glädje i gruppen.  Spelmässigt håller Sofia på att etablera sig på den svåraste positionen i basket, point guard. Hon har blivit bättre för varje säsong så vi ser med spänning fram emot nästa säsongs utveckling, säger Visscher. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.