I videon berättar multisjuka Oskar Nilsson, 14, hur han har försökt trösta sina föräldrar i kampen mot Bodens kommun. Foto: Erica Larsson/SVT

Multisjuka Oskars vädjan till Bodens kommun: ”Kämpa inte in i det sista för att behålla lite pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Multisjuka Oskar Nilsson har en mag- och tarmkanalsjukdom. Han lider även av en energibristsjukdom som gör att han behöver mycket hjälp med mediciner och smärtlindring. Den hjälpen får han av familj och personliga assistenter –  trots det gav Bodens kommun inte tillräckligt med assistanstimmar förrän familjen överklagat flera gånger.

Multisjuka Oskar Nilsson får bland annat näring via en kateter i bröstet på grund av mag- och tarmkanalsjukdomen.

Nu önskar han att Bodens kommun ska lära sig något av den rättsprocess som hans familj gått igenom för att han skulle få den hjälp han har rätt till.

– Jag önskar att de skulle ge hjälp till oss som behöver det. I stället för att kämpa in i det sista för att behålla lite pengar. För allt verkar handla om pengar, säger han till SVT.

I videon berättar Oskar hur han försökt trösta sina föräldrar i kampen mot Bodens kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.