Carl-Christian Frunck och Jimmy Granath, är två av de universitetsstudenter som oroar sig över att utbildningar läggs ner i Piteå. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Hör Piteåstudenternas oro kring campus framtid

Uppdaterad
Publicerad

Inom några år försvinner tre utbildningar från campus i Piteå och studenterna är oroliga för framtiden.

Carl-Christian Frunck går andra året på journalistutbildningen som läggs ner. Han tror det finns en risk att campus i Piteå försvinner i framtiden.

– Jag har hört på ryktesvägar från lärare och studenter att man haft studenttapp de fem-sex senaste åren. Fortsätter detta att minska så är jag tveksam att musikhögskolan finns kvar alls i Piteå.

Konkurrensen kan öka

Jimmy Granath går sista året på ljudteknikerutbildningen som är en av utbildningarna som blir kvar när journalistikutbildningen och dans- och musiklärarutbildningarna läggs ner.

– Jag är orolig då flera utbildningar läggs ner och fler och fler läggs in på ljudteknik istället. Det blir många ljudtekniker på få musiker. Så oron är om de kommer få nog med praktiska färdigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.