Foto: Arvid Nordvall

Hus i Malmberget avspärrat efter grovt brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern hittades på söndagen svårt skadad i Malmberget och avled senare av skadorna. En kvinna i 20-årsåldern har nu gripits, på sannolika skäl misstänkt för mord. Samtidigt har två män gripits misstänkta för medhjälp till mord.

Ett flerfamiljshus har under söndagskvällen spärrats av i Malmberget. Enligt Norrbottenpolisen har ett grovt våldsbrott ägt rum på platsen under kvällen. På måndagsmorgonen bekräftas det att det handlar om ett misstänkt mord.

Exakt vad som har hänt på platsen vill inte Polisen gå ut med, och hänvisar till förundersökningssekretess.

Vittne: Blodfläckar

Enligt en boende i grannhuset kom polis till huset vid 21-tiden på söndagskvällen. Enligt uppgift ska högljutt bråk också ha förekommit i huset tidigare under söndagen.

Vittnen på plats beskriver för SVT Nyheter hur presseningar hade lagts ut vid en bil utanför huset. Vid 02-tiden på natten mot måndag tog presseningarna bort, och enligt vittnet syntes då blodfläckar på marken intill bilen.

RLC-befälet vid Norrbottenpolisen Rasem Chebil uppger att man under natten arbetar för fullt på platsen för att reda ut exakt vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.