Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huvudmannens advokat Magnus Ericsson om betydelsen att han får berätta sin egna historia. Foto: Micke Nyberg/SVT

Huvudmannen i Lulebohärvan förhördes: ”Bara svammel”

Uppdaterad
Publicerad

När Lulebohärvans huvudman förhörs i rätten svär han sig fri från ansvar. Han menar att det var kaos i bolaget redan när han tillträdde som chef.

– Det saknades helt och hållet ett gemensamt sätt att jobba, säger han.

Den tidigare Lulebochefen förhördes efter lunch på tisdagen och var offensiv i sitt sätt att uttrycka sig kring anklagelserna om trolöshet mot huvudman som riktas mot honom i åtalet.

”Ett bolag i förfall”

– Det är bara svammel att det saknades dokumentation runt mina projekt. Det fanns i mina anteckningsböcker och i min gamla dator, som var kvar på mitt rum när jag lämnade huset. Nu är tydligen både anteckningsböckerna och datorn borta.

Miljonsvindel på Lulebo

– Dessutom var det väldigt vanligt med förskottsbetalning för att få fart på projekten. När jag kom dit 2017 var bolaget i förfall och det rådde kaos, säger han.

”Fick ge sin version”

Försvarsadvokaten Magnus Ericsson menar att hans klient inte är skyldig och att han är upprörd över att det blev ett åtal.

– Det absolut viktigaste i dag var att han äntligen fick chansen att ge sin egen version av vad som faktiskt har hänt under hans tid på Lulebo.

Huvudmannen medgav också att han gjort fel på grund av stress och hög arbetsbelastning.

– Ja, så är det, men det är en helt annan sak än det han är åtalad för, sade Magnus Ericsson.

I klippet ser du huvudmannens försvarare, Magnus Ericsson berätta om lättnaden att få delge sin historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonsvindel på Lulebo

Mer i ämnet