Foto: TT

Förtroendevald för IF Metall Malmfälten i krogbråk

Uppdaterad
Publicerad

En högt uppsatt facklig förtroendeman för IF Metall  Malmfälten har hamnat i rejält blåsväder efter en krogkväll i sin hemkommun.

– Han har tydligen betett sig väldigt, väldigt olämpligt, säger Jesper Pettersson, pressansvarig vid förbundet.

Det var i lördags kväll som händelsen inträffade. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten ska förtroendemannen ha blivit förtjust i en kvinna på krogen och även varit närgången mot henne.

”Dunkade mans huvud i bord”

En av hennes manliga bekanta uppmanade då den facklige profilen att lämna stället, vilket han också gjorde. Men han kom snart tillbaka och dunkade mannens huvud i en bordskiva med blodvite som följd och det blev tumult på krogen.

Men till slut kunde krogens anställda få honom att lämna lokalerna och det är i skrivande stund oklart om någon polisanmälan gjorts.

Välkomnar polisanmälan

Däremot har mannen och hans fackklubb haft styrelsemöte och diskuterat frågan och även informerat IF Metalls förbundskontor.

– Vi har fått information om att någon typ av bråk har inträffat under kvällen och om uppgifterna vi fått stämmer så har han betett sig väldigt, väldigt olämpligt vid det tillfället, Det kan ha varit fysiskt och också, ja,  olämpligt, säger Jesper Pettersson, pressansvarig vid IF Metalls förbundskontor.

Förbundet anser att det inte vore konstigt om det blev en polisanmälan efter krogkvällen.

– Vi välkomnar faktiskt det. Då får rättsamhället ta tag i det och se om det även begåtts något brottsligt i det här sammanhanget .

”Inte förenligt”

Facket har även diskuterat det som inträffat med honom.

– Han är själv medveten om att han gjort väldigt olämpliga saker. Han är också beredd på att han måste ta konsekvenserna av det, säger Jesper Pettersson.

Förbundet och avdelningen ska träffa den fackligt förtroendevalde ”i närtid” och diskutera hans framtid.

– Det blir inom de närmaste dagarna och om uppgifterna som vi fått höra stämmer så är det inte förenligt med att vara förtroendevald inom IF Metall, säger Jesper Pettersson.

SVT Nyheter Norrbotten har sökt den facklige företrädaren för en kommentar, utan att lyckas nå honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.