”Illa för produktionen”

Uppdaterad
Publicerad

– Positivt att ingen skadades men det är illa för produktionen naturligtvis. Det säger Mats Johansson, ordförande för verkstadsklubben IF Metall på Ferruform.

Mats Johansson, verkstadsklubbens ordförande, fick beskedet om branden vid två-tiden inatt. Då var redan fabriken utrymd. Nu är han ute på fabriksområdet och berättar att de anställda har samlats i matsalen och på andra ställen.

– Just nu händer ingenting. Vi väntar på besked från brandkåren. Det är avspärrat där det brunnit och ingen har varit inne i lokalerna. Annars ser det ut som vanligt i övriga delar av fabriken, berättar han.

Brand på Ferruform i Luleå

Hur tror du att det påverkar produktionen?

– Det kan jag inte uttala mig om. Det blir bara spekulationer. Ingen har varit där inne ännu. Räddningstjänsten har släckt utifrån. Jag kan inte säga någonting i nuläget.

– Det är en väldigt viktig del av produktionen som brunnit. Det är förbehandlingen där man sätter på rostskydd. Där jobbar kanske ett tiotal personer men totalt var det runt ett hundratal i hela fabriken i natt, säger Mats Johansson.

– Ingen vet varför det började brinna. Det är positivt att ingen skadats men det är illa för produktionen naturligtvis, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på Ferruform i Luleå

Mer i ämnet