Inbrottsvåg i inlandet

Uppdaterad
Publicerad

Fem inbrott har rapporterats in under dagen i Norrbotten.

I Jokkmokk och Älvsbyn rapporterades fyra villainbrott in mellan klockan 15:20 och 16:20 på torsdagseftermiddagen. Tidigare under dagen rapporterades ett bostadsinbrott  in i Arvidsjaur.

Detta skedde dagen efter att fem villaägare i Västerbottens inland drabbats av inbrott. Fyra stölder rapporterades då från Storuman och en från Lycksele.

Polisen misstänker att det handlar om en liga som är ute på stöldturné.

– Tillvägagångssättet är det samma som i Västerbotten så man kan misstänka det. Men vi kan inte säkert säga att det är samma gärningsmän, säger vaktahavande befäl Hans Österlund.

En av de boende i källaren på Rajdvägen i Jokkmokk befann sig i källaren när inbrottet skedde och hörde att någon var i huset.

– I ett par villor kan vi konstatera att man har tillgripigt smycken. Och det upplevs som mycket obehagligt av de drabbade, säger Hans Österlund.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser.

– Vi har allmänspaning efter eventuella fordon just nu, säger Hans Österlund.

Inbrott under torsdagen

10:00 Arvidsjaur Klingsporvägen

15:59 Jokkmokk Rajdvägen

16:02 Älvsbyn Sörvägen

16:12 Jokkmokk Mattisudden

16:20 Älvsbyn Gjutarevägen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.