Foto: Bildbyrån

Inför nästa säsong – Luleå Hockey presenterade nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Idag kunde Luleå Hockey presentera några nyheter inför nästa säsong. Bland annat handlar det om en finsk landslagsspelare som ansluter truppen.

Hockeysäsongen har just tagit slut för Luleå Hockey i semifinalspelet mot Frölunda men nu börjar bygget på allvar inför nästa säsong. Idag kunde Stefan ”Skuggan” Nilsson presentera några nyheter. Bland annat handlar det om att det nu är klart att Niklas Rubin lämnar klubben och ersätts av ett nygammalt namn, nämligen David Rautio.

Rautio som har fem säsongen bakom sig i bland annat Brynäs har skrivit på för två år.

–Jag tycker att Rautio har en hög lägstanivå och att han är en väldigt rutinerad målvakt. Dessutom kan han ju staden och klubben, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson.

–Med Lassinanti och Rautio tycker jag att vi har ett av SHL:s bästa målvaktspar, säger han. Rautio får nummer 30 på tröjan.

Klubbens tredjemålvakt kommer att tas från juniorerna.

”Skillad forward”

LHF har gjort klart med en ny forward. Det är Isac Brännström, som närmast kommer från HV71. En värvning som var klar redan innan slutspelet.

–Isac gjorde ett riktigt bra slutspel med HV så det är riktigt kul att få signa honom på två år, säger ”Skuggan”

”Spännande finsk landslagsspelare”

Den tredje nyheten som presenterades var att man skrivit kontrakt med en finsk landslagscenter, Juhani Tyrväinen.

–Juhani Tyrväinen har varit Helsingfors förstacenter och har möjligheter slå sig in i VM-laget. Väldigt bra center som känns helt rätt för oss. Jobbar stenhårt gillar att spela fysiskt. Kan på väldigt bra sätt tillföra i offensiven, säger ”Skuggan”.

–Han har mycket hockey kvar i sig då han är 27 år gammal och är en spännande spelare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.