Ingen fler hittad i snömassorna

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 23 på söndagskvällen avslutade polisen eftersöket efter lavinen i Riksgränsen för kvällen.

Sökhundar hade markerat på tre platser, och under kvällen söktes området igenom för att utesluta att ytterligare personer dragits med i lavinen, förutom den man som grävdes fram tio minuter efter att lavinen gått.

-Vi har bedrivit ett eftersök utifrån att vi har haft hundar som gjort markeringar. Dessa eftersök har inte resulterat i någonting. Vi har konsulterat medicinsk expertis för att säkerställa vilka möjligheter en människa har att överleva i en lavin under rådande förhållanden. Dessa utlåtanden sammantaget med att vi i nuläget inte har några indikationer på att någon befinner sig i området, har gjort att jag ikväll fattat beslutet att avbryta eftersöket, säger Ulf Sköld, polisens kommenderingschef på söndagskvällen.

Lavin i Riksgränsen

En person som befann sig i området strax innan lavinen gick har hörts av polis, och har enligt uppgift inte sett någon ytterligare person i området vid den aktuella tidpunkten. Den person som drogs med i lavinen har också hörts, och lämnat samstämmiga uppgifter. I nuläget är ingen anmäld saknad.

Ett visst efterarbete kommer att ske på platsen under måndagen. Detta arbete utförs med polisens egna resurser och civila fjällräddare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lavin i Riksgränsen

Mer i ämnet